Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@07:50:36 GMT

قیمت خودرو امروز ۲۶ مهر/ خودنمایی ساینا با گرانی

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۱۸۴۹۰

قیمت خودرو امروز ۲۶ مهر/ خودنمایی ساینا با گرانی

در بازار امروز قیمت خودرو در خودروهای داخلی با ثبات نسبتا کاملی همراه است و می‌توان ساینا را در کنار تعداد محددی از خودروهای پژو تنها خودروهایی دانست که افزایش قیمت داشتند.

قیمت ساینا پلاس دنده‌ای مدل ۱۴۰۰ به ۱۸۴ میلیون تومان رسیده است. همچنبن قیمت تیبا صندوقدار نیز در هر دو مدل ۹۹ و ۱۴۰۰ افزایش قیمت داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بازار امروز ۲۰۷ صندوقدار کاهش قیمت یک تا دو میلیون تومانی را ثبت کرده است. در مقابل دنا معمولی مدل ۱۴۰۰ به قیمت ۳۵۲ میلیون تومان افزایش یافت.

سقوط تولید دوگانه‌سوزها

آمار اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد تولید خودروهای دوگانه‌سوز در کشور افت کرده و به زیر هشت هزار دستگاه رسیده است. طبق این آمار، طی نیمه نخست امسال تنها هفت هزار و ۴۲۹ دستگاه خودرو دوگانه‌سوز در کشور تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت ۳۲ درصدی را نشان می‌دهد. تمامی دوگانه‌سوزهای سواری تولیدی، سهم ایران‌خودرو هستند و دیگر خودروسازان نقشی در این آمار ندارند. طبق آمار، در نیمه ابتدایی امسال تنها پژو ۴۰۵، پژو پارس و سمند به صورت دوگانه‌سوز تولید شده‌اند. در این بین، بیشترین تیراژ به سمند اختصاص دارد که پنج هزار و شش دستگاه تولید داشته است.

روند نزولی تولید دوگانه‌سوزها در حالی است که در میانه‌های دهه ۸۰ و با الزام وزارت صنعت، سهم غالب تولیدات دو خودروساز بزرگ کشور، مدل‌های دوگانه‌سوز بودند. در آن مقطع، دولت به دو دلیل تصمیم گرفت اولویت تولید را به خودروهای دوگانه‌سوز اختصاص دهد. نخست اینکه بنزین سهمیه‌بندی شده بود و با توجه به پایین‌تر بودن قیمت گاز، دولت می‌خواست از این مسیر نگرانی شهروندان بابت هزینه سوخت خودروهای‌شان را کاهش دهد. دلیل دوم نیز به ذخایر گازی عظیم کشور مربوط می‌شد. ایران از سال‌ها پیش به عنوان دومین کشور دارنده ذخایر گاز جهان شناخته می‌شود و از همین‌رو دولت با تکیه بر این جایگاه می‌خواست گاز را به سوخت غالب در خودروها تبدیل کند تا از بار مصرف بنزین (که به واردات نیاز داشت) بکاهد.

برای مدتی استقبال از خودروهای دوگانه‌سوز زیاد شد و دولت امیدوار شد که پروژه‌اش به اجرا در بیاید، با این حال در ادامه مشکلات بزرگی رخ داد و دوگانه‌سوزها در سیر نزولی تولید و تقاضا قرار گرفتند. کمبود جایگاه‌های سوخت گاز از یکسو و مشکلات فنی نیز از سوی دیگر، جرقه‌های سقوط دوگانه‌سوزها از عرش به فرش را رقم زد و در حالی که وزارت صنعت می‌خواست همه خودروهای سواری تولید داخل را دوگانه‌سوز کند، ورق برگشت و شرایط عکس شد. با کاهش تقاضا برای دوگانه‌سوزها و البته تغییر سیاست‌های وزارت صنعت، خودروهای موردنظر کم‌کم به حاشیه رانده شدند و بنزینی‌ها دوباره رو آمدند. حالا نیز طبق آخرین آمار، دوگانه‌سوزها تیراژی بسیار ضعیف دارند و سهم آنها از کل محصولات سواری صنعت خودروی کشور طی نیمه نخست امسال، حتی به دو درصد هم نمی‌رسد.

با وجود این تیراژ بسیار ضعیف، نگرانی‌هایی برای تامین سوخت گاز دوگانه‌سوزها در زمستان وجود دارد. این نگرانی از آن جهت است که مسوولان عنوان می‌کنند در زمستان با کمبود گاز مواجه خواهیم بود، بنابراین ممکن است برخی جایگاه‌های CNG موقتا تعطیل شوند. در این صورت این احتمال وجود دارد که صف‌های طویل در جایگاه‌های گاز شکل گرفته مالکان خودروهای دوگانه‌سوز به دردسر بیفتند. با توجه به اینکه تولید خودروهای دوگانه‌سوز در این سال‌ها روندی به‌شدت نزولی داشته، سرمایه‌گذاری چندانی نیز برای تعبیه جایگاه‌های CNG انجام نشد و بنابراین تعداد آنها همچنان محدود است. با این حساب، افت تولید دوگانه‌سوزها به نظر منطقی می‌رسد، زیرا اگر قرار بر رشد تیراژ آنها بدون توجه به زیرساخت‌ها باشد، اتفاقات میانه دهه ۸۰ دوباره تکرار خواهد شد.(دنیای اقتصاد)/ تجارت نیوز

منبع: فردا

کلیدواژه: قیمت خودرو بازار خودرو قیمت خودرو امروز خودروهای دوگانه سوز دوگانه سوز دوگانه سوزها وزارت صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۸۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳

ثبت نام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی در اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز شد.

به گزارش ایمنا، عرضه خودروهای وارداتی بر مبنای فرآیند نوبت دهی طرح یکپارچه عرضه خودرو آغاز شد.

بیشتر بخوانید:

لاماری ایما هیبریدی نیسان سانی وارداتی جهان نوین آریا ثبت نام سامانه یکپارچه خودرو

متقاضیان محترم سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام نموده و اولویت آن‌ها مشخص شده می‌توانند جهت انتخاب خودرو اقدام کنند.

زمان ثبت نام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی

ثبت نام برای متقاضیان واجد شرایط از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ در دسترس است.

سامانه ثبت نام خودرو وارداتی

سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی به نشانی saleauto.ir مشخصات فنی خودروهای عرضه شده را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

محصولات سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی

متقاضیان محترم می‌توانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر را انتخاب کنند لازم به ذکر است هیچ گونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفاً برای ثبت نام کنندگان مرحله اول که در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حساب خود را بلوکه کرده‌اند است.

الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی:

جدول شماره ۱: قیمت فروش محاسباتی قطعی خودروهای وارداتی در مبادی ورودی واحد: دستگاه / ریال

نام شرکتنشان تجاریمدلقیمت فروش قطعی درمبادی ورودی به ریال
جهان نوین NISSAN SUNNY ۱۱.۰۷۱.۴۰۰.۰۰۰
آرین پارس موتور Lamari EAMA HEV ۱۵.۴۳۴.۰۰۰.۰۰۰
بی ام کارز Hongqi EQM۵EV (خودرو برقی) ۱۸.۰۵۴.۶۰۰.۰۰۰

تبصره: قیمت مندرج در جدول شماره ۱، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … به قیمت‌های فوق اضافه می‌گردد که واردکنندگان با رعایت آئین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام نمایند.

ب- خودروهای دارای قیمت علی‌الحساب در مبادی ورودی:

جدول شماره ۲- برآورد قیمت فروش محاسباتی علی الحساب خودروهای برقی وارداتی در مبادی ورودی واحد: ریال / دستگاه

نام شرکتنشان تجاریمدلقیمت فروش علی الحساب در مبادی ورودی به ریال
معین خودرو ایرانیان Honda ENS1 (خودرو برقی) ۱۸.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰
ایران خودرو Luna GRE (خودرو برقی) ۹.۴۵۰.۰۰۰.۰۰۰
جزییات ثبت نام خودرو وارداتی

تبصره ۱ - قیمت علی‌الحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد. واردکنندگان می‌توانند پس از فراخوان اولیه و با دریافت ۵۰% قیمت علی الحساب نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی اقدام نمایند

تبصره ۲ - قیمت قطعی خودروهای مذکور پس از ارائه کلیه مستندات و مدارک مثبته و بر اساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.

تبصره ۳ - عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه خودروهای وارداتی حذف می‌گردد.

تبصره ۴ –کلیه شرکت‌های واردکننده می‌بایست مطابق آئین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو نسبت به تحویل خودرو و دریافت وجه از مشتریان اقدام نمایند در صورت تأخیر در تحویل و … قراردادهای مذکور مشمول جرایم مندرج در آئین نامه فوق خواهند شد.

تبصره ۵ - تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت‌نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام می‌گیرد.

تبصره ۶ - آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه عدم تخصیص را مشاهده می‌نمایند، در صورت تمایل نسبت به خودروهای ارائه شده در جداول فوق در این مرحله خودرو جدید انتخاب کنند.

تبصره ۷ - اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آئین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار می‌گیرد.

کد خبر 751023

دیگر خبرها

  • قیمت جدید پژو پارس؛ پژو پارس امروز سقوط کرد!
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • خرید ام وی ام X22 پرو کارشناسی‌شده + گارانتی فنی و بدنه
  • کالکالیست: یمنی‌ها باعث گرانی خودرو در اسرائیل شدند
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • رونمایی از اولین محصولات برقی سامانه یکپارچه خودرو
  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه خودروهای وارداتی قرار گرفت
  • سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی + سایت فروش، قیمت و زمان ثبت نام اردیبهشت ۱۴۰۳